Szinte mindenki elégedett volt a karácsonyi ajándékával

Infostart
2008. január 16. 14:42
A ruházati cikkek voltak a legnépszerűbb ajándékok tavaly karácsonykor, az átlag magyar vásárló legfeljebb 30.000 forintot költött ajándékokra - derül ki a Kirakat.hu és a Szonda Ipsos közös felméréséből.

Magyarországon az emberek 69 százaléka vásárolt valamilyen ruhaneműt karácsonyra a szeretteinek - mondta el az InfoRádióban Birkás Dávid, a Kirakat.hu főszerkesztője. A második leggyakoribb ajándék a kozmetikum volt.

Az emberek legnagyobb hányada, 40 százaléka 10 és 30 ezer forint között költött az ünnepek előtt, de emelkedett azok száma, akik ennél nagyobb összeget hagytak a boltokban.

Általában elmondható, hogy az emberek elégedettek voltak a kapott ajándékokkal, hiszen a felnőtt lakosságnak nagyjából a 3 százaléka vitt vissza valamit az üzletekbe az ünnepek után, de csak egyharmaduknak nem tetszett az áru, kétharmaduknak valamilyen minőségi kifogása volt.

A felmérésből kiderült, hogy javult a bankkártyás vásárlás biztonsága, ugyanis a megkérdezette egyike sem panaszkodott ilyen jellegű visszaélésre. Az üzletekben vásárlók leggyakoribb panasza a pontatlan ármegjelölés volt.

Az adatok szerint a felnőtt lakosság 5 százaléka, nagyjából 400 ezer ember vásárolt ajándékot az interneten keresztül.

A megkérdezettek mindegyikének pozitív tapasztalatai vannak, az áru időben megérkezett, pontos tájékoztatást kaptak a termékről és olcsóbban tudták beszerezni azokat, mint ha üzletekben vették volna meg.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást