eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Meglesz a 30 milliárd forintos bevétel

Meglesz idén a kormányzati negyed kapcsán a költségvetésben előirányzott 30 milliárd forintos bevétel - mondta a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Tátrai Miklós hozzátette: van ingatlan, amelyre nincs szükség és értékesíthető.

Mint azt a vezérigazgató elmondta, az állami ingatlangazdálkodás egyik legfőbb hibája, hogy a használat ára sehol nem jelenik meg. A vagyontörvény azonban előírta az ingyenes vagyonkezelési szerződések megszüntetését; ezeket bérleti szerződéssé kell alakítani a jövőben.

A bérleti szerződés előnye, hogy tükrözi a használatban lévő ingatlan értékét. Így a drága, kevés hasznos területtel bíró épületekből feltehetően kiköltöznek használói - mondta Tátrai Miklós, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, vajon kik hagyják el épületeiket.

Elmondta azt is, hogy idén várhatóan 30 milliárd forint értékben értékesítenek kormányzati ingatlanokat. Ezek általában használaton kívüli épületek lesznek, vagy olyanok, amelyeket nincs értelme állami kézben tartani.

A kormány 2006 novemberében döntött a kormányzati negyed létrehozásáról.

Nemrég azonban a kormányszóvivő bejelentette: megállítja a kabinet a beruházást.

A tervezőmunka azonban az év végéig folytatódik, mert a kormány nem tett le arról, hogy a negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×