Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meglesz a 30 milliárd forintos bevétel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meglesz idén a kormányzati negyed kapcsán a költségvetésben előirányzott 30 milliárd forintos bevétel - mondta a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Tátrai Miklós hozzátette: van ingatlan, amelyre nincs szükség és értékesíthető.

Mint azt a vezérigazgató elmondta, az állami ingatlangazdálkodás egyik legfőbb hibája, hogy a használat ára sehol nem jelenik meg. A vagyontörvény azonban előírta az ingyenes vagyonkezelési szerződések megszüntetését; ezeket bérleti szerződéssé kell alakítani a jövőben.

A bérleti szerződés előnye, hogy tükrözi a használatban lévő ingatlan értékét. Így a drága, kevés hasznos területtel bíró épületekből feltehetően kiköltöznek használói - mondta Tátrai Miklós, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, vajon kik hagyják el épületeiket.

Elmondta azt is, hogy idén várhatóan 30 milliárd forint értékben értékesítenek kormányzati ingatlanokat. Ezek általában használaton kívüli épületek lesznek, vagy olyanok, amelyeket nincs értelme állami kézben tartani.

A kormány 2006 novemberében döntött a kormányzati negyed létrehozásáról.

Nemrég azonban a kormányszóvivő bejelentette: megállítja a kabinet a beruházást.

A tervezőmunka azonban az év végéig folytatódik, mert a kormány nem tett le arról, hogy a negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

Hanganyag: Panulin Ildikó