eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

NHH: nagyító alatt a hűségszerződések

Idén az előfizetői szerződéseket fogja vizsgálni a Nemzeti Hírközlési Hatóság, különös tekintettel a hűségszerződésekre - mondta a szervezet szóvivője. Márton György szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek számára áttekinthetetlenek ezek szerződések, és szolgáltató sem segít bennük eligazodni.

Megfelelnek-e a hűségszerződések az előírtaknak, érthetőek, átláthatóak és értelmezhetőek-e azok a fogyasztók számára; ezek vizsgálatára különös hangsúlyt fektet idén a Nemzeti Hírközlési Hatóság - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Márton György hozzátette: a hűségszerződésből ki kell derülnie még az aláírás előtt, hogy az ügyfél mire számíthat annak lejártakor, és az, hogy milyen kötbérfizetési feltételekkel lehet felmondani a kötelezettséget.

Az NHH szóvivője szerint a leggyakoribb hiba, hogy a hűségszerződések szövege nem érthető és áttekinthető az ügyfelek számára.

Márton György úgy véli: egy előfizetőtől az ugyan elvárható, hogy átolvassa az általános szerződési feltételeket, a kritikus pontokat azonban tisztázni kellene az egyedi előfizetői szerződésben, valamint az általános szerződési feltételekből készített rövidített kivonatban is.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×