Történelmi csúcson az arany ára

Infostart
2008. január 3. 15:21
Történelmi rekordra, 866 dollárra emelkedett az arany világpiaci ára. Skáre Balázs, a Solar Capital elemzője szerint ennek oka, hogy folytatódik a befektetők menekülése a nemesfémbe, részint a nemzetközi politikai feszültségek, részint a dollár árfolyamának gyengélkedése és nem utolsó sorban a pénzpiaci bizonytalanságok miatt.

Csütörtökön hajnalban, illetve délelőtt mindenkori csúcsra, 866 dollárra emelkedett Londonban az azonnali szállítású arany és platina ára.

Skáre Balázs, az InfoRádió által megkérdezett szakértő közölte: a szerdai dollárgyengülés hajtotta fel az arany és minden dollárban jegyzett termék árát.

A Solar Capital elemzője kifejtette: az emelkedéshez a geopolitikai kockázatok is hozzájárultak, továbbá az is, hogy a lakáspiacról kiinduló gazdasági lassulástól való félelem miatt egyre többen menekülnek a nemesfémekhez.

A szakértő szerint jó esély van arra, hogy tovább emelkedjen az arany ára, de egy idő után megfordulhat a tendencia, és az árupiacokról a részvénypiacokra tevődik át a súly.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást