700 millió forintos kárt okozott a sztrájk a MÁV-nak

Infostart
2007. december 20. 16:26
A hétfői munkabeszüntetés mintegy 700 millió forint kárt okozott a MÁV-nak - mondta el az InfoRádiónak a társaság szóvivője. Sigulinszki Tibor kiemelte: a 14 ezer beosztott munkavállalóból mintegy ezren nem vették fel a munkát december 17-én. Hozzátette: a MÁV a bírósági végzésben megjelölt összeget megtéríttetné a szakszervezettel.

A december 17-i vasutassztrájk alatt a 14.047 beosztott munkavállalóból 996 sztrájkolt, ez 7,1 százalékot jelent - mondta az InfoRádiónak a MÁV szóvivője.

Sigulinszki Tibor kiemelte: az előzetes becslések szerint 700 milliós kárt okozott a hétfői sztrájk, míg a korábbi sztrájkokkal együtt ez már több mint egymilliárd forintot tesz ki.

A MÁV szóvivője kifejtette: a személyszállítási bevételkiesés 200 millió forint, míg a kalkulált árufuvarozási bevételkiesés 100 millió forintot tesz ki.

A vasúttársaság 400 milliós veszteséggel kalkulál a jegyvisszatérítések és a sztrájk miatt utasvesztésből eredő bevételkiesés okán - tette hozzá.

A MÁV már beadta a jogkérelmét a bíróságra a sztrájk miatt - hangsúlyozta Sigulinszki Tibor.

A szóvivő kiemelte: a döntésnek jogi következmény a szakszervezetre nézve lehet, de a dolgozókra nézve ez nem jelent terheket.

A vasúttársaság a bírósági végzésben megjelölt összeget megtéríttetné a szakszervezettel - emelte ki a MÁV szóvivője.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást