Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lengyel házasságra készül az OTP?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP korábban fúziós tárgyalásokat folytatott a lengyel PKO BP-vel - írja a dealReporter egy meg nem nevezett OTP munkatársra hivatkozva. A portálnak nyilatkozó lengyel kormány közeli források szerint a tárgyalások most akár újra is indulhatnak, ha a lengyel kormány a terveinek megfelelően valóban teljesen privatizálja PKO BP-t - írta a Portfolio.hu.

Az OTP tárgyalásokat folytatott a múltban a lengyel PKO BP-vel a két bank esetleges összeolvadásáról. A tanácskozások megfeneklettek és azóta sem folytatódtak, mivel az OTP csak abban az esetben lenne érdekelt a tranzakcióban, ha a lengyel kormány jelentősen csökkentené a PKO BP-ben meglévő 51.4 százalékos pakettjét - idézi a dealReportert a gazdasági portál.

A dealReporter azt is írja lengyel pénzügyminisztériumi forrásokra támaszkodva, hogy az állami pakett értékesítése olyannyira napirenden van, hogy az első lépés, mégpedig egy új felügyelőbizottság kinevezése már ezen a héten megtörténhet.

"Ez a forrás nem kommentálta a PKO BP és az OTP esetleges összeolvadását, ugyanakkor egy másik kormányközeli nyilatkozó a lapnak azt állítja: az OTP és a PKO BP fúziójának igenis lenne értelme, mivel a lengyel bank kiterjedt nemzetközi értékesítési csatornához jutna, az OTP pedig védelmet élvezne az esetleges ellenséges felvásárlásokkal szemben" - olvasható a Portfolio.hu anyagában.