eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az egész EU-ban követendő példa a Széchenyi kártya

Az Európai Unióban széles körben követendő, jó példának értékelte a Széchenyi kártya pénzügyi konstrukciót a zsűri az Európai Vállalkozási Díjpályázaton. Az erről szóló elismerést csütörtökön, Portóban vette át a magyar delegáció.

Az Európai Bizottság 2005 novemberében indította útjára az európai vállalkozási díjat, amelynek legfőbb célja, hogy elismerje és jutalmazza a vállalkozó szellem erősödését, a regionális kezdeményezéseket.

Ebben az évben a pályázaton az EU-tagországok több mint 300 projektet nyújtottak be, ezek közül került ki a 13 döntős résztvevő, amelyek közül a magyar konstrukció kivívta az uniós elismerést.

Krisán László, a vállalkozói hitelkártyát működtető Ka-VOSZ vezérigazgatója úgy értékelte, hogy az elismerés mögött a program minden résztvevőjének a teljesítménye húzódik meg.

Úgy vélte, a termék közérthetősége miatt könnyen adaptálható más országokban.

A Széchenyi kártya egyébként január elsejétől megújul. Krisán László ismertetése szerint, egyrészt a korábbi egy év helyett két évre módosul a futamideje, másrészt a kormányzat a nagy sikerre való tekintettel 2010 végéig vállalja az állami garanciát, illetve a kamattámogatást, ami ez év végén megszűnt volna, 2008. december 31-ig meghosszabbította.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×