Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az egész EU-ban követendő példa a Széchenyi kártya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Európai Unióban széles körben követendő, jó példának értékelte a Széchenyi kártya pénzügyi konstrukciót a zsűri az Európai Vállalkozási Díjpályázaton. Az erről szóló elismerést csütörtökön, Portóban vette át a magyar delegáció.

Az Európai Bizottság 2005 novemberében indította útjára az európai vállalkozási díjat, amelynek legfőbb célja, hogy elismerje és jutalmazza a vállalkozó szellem erősödését, a regionális kezdeményezéseket.

Ebben az évben a pályázaton az EU-tagországok több mint 300 projektet nyújtottak be, ezek közül került ki a 13 döntős résztvevő, amelyek közül a magyar konstrukció kivívta az uniós elismerést.

Krisán László, a vállalkozói hitelkártyát működtető Ka-VOSZ vezérigazgatója úgy értékelte, hogy az elismerés mögött a program minden résztvevőjének a teljesítménye húzódik meg.

Úgy vélte, a termék közérthetősége miatt könnyen adaptálható más országokban.

A Széchenyi kártya egyébként január elsejétől megújul. Krisán László ismertetése szerint, egyrészt a korábbi egy év helyett két évre módosul a futamideje, másrészt a kormányzat a nagy sikerre való tekintettel 2010 végéig vállalja az állami garanciát, illetve a kamattámogatást, ami ez év végén megszűnt volna, 2008. december 31-ig meghosszabbította.

Hanganyag: Kaputa Júlia