eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Simor az inflációról és a monetáris tanácsról

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint az árstabilitást jelentő, háromszázalékos infláció csak a tervezettnél hosszabb idő alatt érhető el, vagyis 2008-ban még nem.

Simor András a Portfolio.hu-nak adott interjújában kijelentette: biztos van olyan kamatszint, amely mellett le lehetett volna szorítaniaz inflációt 3 százalékra, csak kérdés, hogy megéri-e ekkorát csavarni a kamatokon.

Az MNB-elnök szerint a tervezett infláció elérése 2008-ban reálgazdasági áldozatokkal járt volna, miközben a sikert nem lehette volna garantálni.

Amikor sorozatban érik különböző sokkok a gazdaságot, akkor egyre nehezebb felmérni az átmeneti inflációs sokkot előidéző hatásokat, és egyre inkább oda kell figyelni azokra a kockázatokra, amelyek az alappályát övezik - mondta.

"A monetáris tanácsban az aktívabb belső kommunikáció nyomán egymás álláspontjait sokkal jobban értjük, mint korábban, éppen ezért egységesebbnek gondolom a tanácsot, mélyebbnek, megalapozottabbnak a döntéshozatalt" - fogalmazott a jegybank elnöke. A teljes interjú itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×