eur:
394.24
usd:
370.07
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Ecostat: emelkedett a TOP-100 index

A korábbinál negatívabban értékelik a kis- és közepes vállalkozások a belföldi értékesítésre és az exportra vonatkozó kilátásaikat - áll az Ecostat konjunktúra-indexének elemzésében.

Az Ecostat elemzése szerint a szektor konjunktúra-indexe novemberben 87,6 százalék volt, ami elmarad az előző havi csaknem 95 százaléktól, de kissé magasabb a tavaly novemberi 86 és fél százaléknál.

A felmérés alapján a kis- és közepes vállalkozások jóval borúlátóbban ítélik meg saját helyzetüket, mint a teljes nemzetgazdaságét.

Az Ecostat ugyanakkor hangsúlyozta: a magyarországi nagyvállalatok fél évre előre tekintő várakozásai jóval optimistábbak, mint korábban; 2008 első felére a nemzetgazdaságban és saját gazdálkodásukban is kedvezőbb feltételekkel és fokozatos javulással számolnak.

Az úgynevezett nagyvállalati TOP-100 konjunktúra-index novemberben 100 és fél százalék volt, szemben az előző havi 91,2 százalékkal, illetve a tavaly novemberi 84,1 százalékkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×