eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Második helyre jön fel a terjeszkedő CIB Bank

Év végére a CIB Bank adózott eredménye eléri a 30 milliárd forintot, január 1-jén pedig beolvad a pénzintézetbe az Inter-Európa Bank. A fúzió után a CIB a magyar bankpiac második számú szereplője lesz.

A CIB Bank vezérigazgatója bejelentette, hogy a pénzintézet mérlegfőösszege 2 ezer milliárd forint fölött van, a háromnegyedévi adózott eredmény pedig meghaladja a tavalyi teljes évit, a 26,3 milliárd forintot.

A várakozások szerint év végére ez az összeg eléri a 30 milliárdot, amely az év végével beolvadó Inter-Európa Bankkal együtt 32 milliárdra nő.

Török László kiemelte: a CIB vállalati üzletága jól teljesített, 12 százalékos emelkedést mutatott fel a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a lakossági üzletág azonban ennél is dinamikusabban növekedett, a lakáshitel-állomány 40 százalékot emelkedett.

Az Inter-Európa Bank az első kilenc hónapban 2,9 milliárdos eredményt ért el, ez az összeg 12 százalékkal elmarad a tavaly szeptemberi adattól, ami Török László szerint az FHB részvények tavalyi értékesítésével magyarázható.

Az egyesült CIB-IEB a CIB nevet tartja meg. Januártól száznegyven CIB-fiók működik majd Magyarországon, a fúzió miatt csak kettő szűnik meg, de 2009-ig további négy vidéki és négy fővárosi fióknyitást terveznek.

Az egyesülés nem jár létszámleépítéssel, marad a nagyjából 3.800 dolgozó - közölte a CIB vezérigazgatója.

Török László hozzátette: a fúzió költségei pár milliárd forintra rúgnak, de ezt bőven ellensúlyozza a 7 milliárdosra tervezett szinergiahatás.

Bár az Inter-Európa Bank nem képvisel jelentős piaci erőt, az egyesülés után a létrejövő új CIB Bank a magyar bankpiac második számú szereplőjévé válik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×