eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Zuhant a BUX: 4,2 százalékos esés

Drámai mértékben, 4,2 százalékot esett kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX . Az index 1066 ponttal 23899 pontra esett.

A forgalom 39,7 milliárd forint volt, ebből az OTP mintegy 24 milliárd forinttal vette ki részét, és igen nagy eladói nyomással, 5,1 százalékkal csökkent a papír ára.

A másik legnagyobb, csaknem 10 milliárdos forgalmat a MOL érte el, ugyancsak rekord mértékben, 6,3 százalékkal csökkent a részvény ára.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint csupán a negatív nemzetközi hangulat nem eredményezett volna ilyen esést, a magyar piacon más gondok is vannak.

A szakember hozzátette: a külföldi befektetők elpártoltak a magyar részvényektől, adják el a papírokat a likviditás érdekében, hogy készpénzhez jussanak.

Ugyanakkor az elemző szerint a jelenlegi árakon már érdemes vásárlásokon gondolkodni, különösen a kockázatokat is vállaló befektetőknek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×