eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Év végéig érdemes postára adni az energiaár-támogatás igénylését

Aki már januártól szeretne távhő-, vagy gázártámogatást kapni, annak még ebben az évben postára kell adni az igénylését - mondta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője. Schranz Edit megjegyezte: eddig több mint 100 ezren adták be a Magyar Államkincstárhoz az igényléseket.

A Magyar Államkincstár mindenki jogosult háztartásnak kiküldte a távhő-, és gázártámogatási igénylőlapokat - mondta az InfoRádiónak a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

Schranz Edit kifejtette: az új igénylők, azaz akik idén nyújtanak be először kérelmet, a Magyar Államkincstár lakhelyük szerint illetékes regionális irodáiban vagy az önkormányzatok ügyfélszolgálatán személyesen vehetik át az igénybejelentőt, de az az internetről is letölthető.

Számítások szerint kétmillió háztartás lehet támogatott jövőre is - hangsúlyozta a tárca szóvivője.

A négy támogatotti kategória közül az alsó kettőbe azok tartoznak, akiknél az öregségi nyugdíjminimum kétszerese, valamint két és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset a családban. Számukra semmi nem változik, az inflációval növelten kapják meg a támogatást - emelte ki Schranz Edit.

A felső két kategóriába azok esnek bele, akiknél az öregségi nyugdíjminimum háromszorosa, valamint három és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset. Számukra a határ is változik, míg a havi támogatás mértéke közel ötszáz forinttal csökken - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

Schranz Edit elmondta: azt kérik, hogy december 29-ig nyújtsák be az igénylést, mert csak ebben az esetben jár a támogatás januártól. Aki csak január másodika után adja postára igénylését, az csak a márciusi számlán érzékeli a támogatást.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×