eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elkelt a MÁV Cargo

A Rail Cargo Ausztria és a GySEV alkotta konzorcium nyerte a MÁV Cargo privatizációjára kiírt pályázatot.

A privatizációs pályázat második fordulójába beérkezett négy jelentkező közül 102 és fél milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria AG és a GYSEV konzorcium lett a győztes - jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter.

Kóka János elmondta: a második helyezett Spedtrans és Slavia Capital konzorcium 86 milliárdot ajánlott, míg a harmadik helyezett Carga Central Europe konzorcium 55,1 milliárd forintot.

A győztessel hamarosan megkezdik a szerződés előkészítését, és várhatóan 2008 elején kötik meg a szerződést.

A gazdasági és közlekedési miniszter azt mondta: a Rail Cargo Austria AG és Gysev konzorcium elsősorban az árajánlátával előzte meg a többi pályázót.

Kóka János megjegyezte, hogy a munkavállalókat képviselő szakszervezet is ezt a pályázót tartotta a legjobbnak. A MÁV Cargóra tavaly május végén írtak ki két fordulós pályázatot, amelyen a a cég teljes, 100 százalékos részvénycsomagját ajánlották megvételre.

A gazdasági és közlekedési miniszter szerint a vételár meghaladta a várakozásokat. A gazdaási és közlekedési miniszter elmondta azt is, a privatizációtól azt várják, hogy a mostani áru eljutási sebesség, ami Magyarországon 9 km/h, pár éven belül elérné az uniós átlagnak számító 17 km/h-t.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×