eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Távozik posztjáról az Ericsson Magyarország elnöke

Saját kezdeményezésére távozik posztjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke január 1-jétől - közölte Éry Gábor, a társaság vezérigazgatója szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.

Fodor István elmondta: 17 évet töltött az Ericsson magyar leányvállalatánál, s ez alatt az idő alatt a társaság az egyik olyan cég lett, amely a legtöbbet költ kutatás-fejlesztésre. Az idén ez az összeg mintegy 12 milliárd forint lesz.

Fodor István 2002 májusától töltötte be az elnöki posztot, korábban a cég vezérigazgatója volt. Több kitüntetést is kapott, egyebek mellett 1998-ban az év menedzsere volt, 1999-ben pedig megosztott Széchenyi díjban részesült. Az Európai Unió Kutatási Tanácsadó Testültének tagjaként három éven keresztül részt vett az unió tudománypolitikájának alakításában is.

Az elnök kérdésekre válaszolva elmondta: saját kezdeményezésű távozása után nem lesz az életében nagyobb léptékű változás, s nincs semmilyen aláírt szerződése. Aláhúzta: naptára legalább annyira tele van teendőkkel, mint tíz évvel ezelőtt, s továbbra is a távközlés területén tevékenykedik majd.

A vezérigazgató elmondta: az Ericsson Magyarország létszáma elérte az 1.000 főt, év közben ugyanis sikerült egy újabb kutatás-fejlesztési részleget Magyarországra hozni, s ennek következtében újabb 200 főt vettek fel. Az új fejlesztési terület a vezetékes és mobil hálózatok összekapcsolását szolgáló platform.

Éry Gábor az MTI érdeklődésére elmondta: az új elnök személye még nem publikus, "dolgoznak a poszt betöltésén". A vezérigazgató elmondta: az idei bevételük minden bizonnyal meghaladja a tavalyi 39,4 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×