eur:
393.82
usd:
368.53
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Sikeres a MOL Romániában

Az év első kilenc hónapjában hatmillió euró adózott eredményt ért el a MOL Románia, ez az érték megközelíti a tavaly egész évben elért nyereség szintjét - olvasható a cég közleményében.

Az üzemanyag-eladás a tavalyi év hasonló időszakához képest 4,2 százalékkal esett vissza, a kiskereskedelmi piaci részesedés 2007 első három negyedévére számítva pedig 12,4 százalékot tesz ki.

A MOL Románia töltőállomás-hálózatának hatékonyabbá tétele, valamint a Petrom olajtársasággal megkötött csere - amelynek során a MOL 30 töltőállomást adott el a Petromnak, felvásárolt 11-et és megnyitott egy új töltőállomást - eredményeként az üzleti forgalom 8 százalékkal lett kisebb az előző év első kilenc hónapjához viszonyítva.

A kiskereskedelmi hálózat hatékonyságát bizonyítja az a tény, hogy bár a benzinkutak száma 13 százalékkal csökkent az előző évhez képest, az egységenkénti átlagos értékesítés 11 százalékkal meghaladta a 2006-os év hasonló időszakának adatait - áll a közleményben.

"Az év első kilenc hónapjában megvalósított eredmények hasonlóak a tavalyihoz, annak ellenére, hogy a töltőállomás-hálózatot 18 benzinkúttal csökkentettük a hatékonyság növelése érdekében - nyilatkozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy a 2006-os stratégiájuk sikeres volt. Az ügyvezető igazgató rámutatott arra, hogy az egységenkénti átlagos értékesítés a legfontosabb mutató egy olajipari cég kiskereskedelmi hatékonysága szempontjából.

Az idén a MOL Románia 15,4 millió eurót fordít hálózatának bővítésére, várhatóan kilenc újabb benzinkúttal nő töltőállomásaik száma.

Másik céljuk az, hogy növeljék a kenőanyag divízió tevékenységét és hatékonyságát a helyi piacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×