eur:
394.68
usd:
371.96
bux:
67119.98
2024. április 16. kedd Csongor

László Csaba: Érdemi adócsökkentés kellene

A jövő évi adótörvényekben átfogó változások nem, csak apróbb módosítások történtek - mondta el az InfoRádióban a KPMG adópartnere.

László Csaba egykori pénzügyminiszter szerint a 2009-től meghirdetett adóreformban szükség lenne az élőmunka terheinek csökkentésére, az iparűzési adó és a két kiegészítő adó rendszerének átgondolására.

Az adóváltoztatások nagy eredménye, hogy egységes lett az áfatörvény - mondta a InfoRádióban László Csaba. Szerinte hiba, hogy a kis adókat nem vonták össze, hiszen a magyar adórendszer egyik hátránya éppen az, hogy számtalan adófajtát tartalmaz.

A KPMG adópartnere úgy véli, átfogó adóreform csak 2009-től várható, az erről szóló viták azonban már januárban elkezdődnek. Szerinte ennek során az áfához és az élőmunkát terhelő adókhoz kellene hozzányúlni, ezek ugyanis magasabbak az Európai Unióban szokásosnál.

László Csaba rámutatott azonban arra, hogy a munkáltatók által fizetendő járulékok 1 százalékos csökkentése 70 milliárd forintos kiesést eredményezne a költségvetésben.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Ellencsapásra készül Izrael, Amerika békét szeretne - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Ellencsapásra készül Izrael, Amerika békét szeretne - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×