eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ötödször is megpróbálják eladni a Fradi-ingatlanokat

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság ötödik alkalommal is kiírta a pályázatot az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére.

Ötödik alkalommal is megpróbálja eladni a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az FTC 6+2 hektáros Üllői úti ingatlanjait.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapja szerint az ajánlattételi határidő december 17.. Érdekesség, hogy a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot ugyanakkor már december 3-ig be kell fizetnie a pályázó(k)nak.

Az előző, negyedik tender azért bizonyult sikertelennek, mert sem az angol, sem a belga pályázó nem fizette be az ajánlattételi biztosítékot.

Az első két alkalommal a vagyonkezelési jogra lehetett pályázni, ez azonban senkit nem érdekelt. Harmadjára már a tulajdonjogot hirdették meg, azonban ez is eredménytelenül zárult.

A negyedik pályázatra ketten jelentkeztek, egyikük az angol másodosztálybeli Sheffield United tulajdonosa, vele korábban többször is tárgyalt a Fradi vezetése.

A legutóbbi kiíráskor a pályázóknak szigorú feltételeket kellett vállalniuk. Másfél milliárd forintot kellett volna fizetni a létesítmény használati jogáért, a klub részvényeiért pedig 800 millió forintot. Vállalni kellett volna egy 1,2 milliárd forintos felújítást, az állami telekért pedig 4,1 milliárd forintot kell adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×