Ötödször is megpróbálják eladni a Fradi-ingatlanokat

Infostart
2007. november 16. 17:35
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság ötödik alkalommal is kiírta a pályázatot az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére.

Ötödik alkalommal is megpróbálja eladni a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az FTC 6+2 hektáros Üllői úti ingatlanjait.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapja szerint az ajánlattételi határidő december 17.. Érdekesség, hogy a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot ugyanakkor már december 3-ig be kell fizetnie a pályázó(k)nak.

Az előző, negyedik tender azért bizonyult sikertelennek, mert sem az angol, sem a belga pályázó nem fizette be az ajánlattételi biztosítékot.

Az első két alkalommal a vagyonkezelési jogra lehetett pályázni, ez azonban senkit nem érdekelt. Harmadjára már a tulajdonjogot hirdették meg, azonban ez is eredménytelenül zárult.

A negyedik pályázatra ketten jelentkeztek, egyikük az angol másodosztálybeli Sheffield United tulajdonosa, vele korábban többször is tárgyalt a Fradi vezetése.

A legutóbbi kiíráskor a pályázóknak szigorú feltételeket kellett vállalniuk. Másfél milliárd forintot kellett volna fizetni a létesítmény használati jogáért, a klub részvényeiért pedig 800 millió forintot. Vállalni kellett volna egy 1,2 milliárd forintos felújítást, az állami telekért pedig 4,1 milliárd forintot kell adni.