eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megtévesztő reklámokért bírságolták meg a UPC-t

A fogyasztók megtévesztése miatt 35 millió forintra büntette a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft-t a Gazdasági Versenyhivatal.

A versenyhivatal szóvivője az InfoRádióban elmondta: tavaly a cég a kábeltelevíziós és telefonszolgáltatás együttes igénybevételéről közzétett reklámjaiban nem, vagy nem megfelelően tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy az ígért kedvezményeket csak hűségnyilatkozat aláírása után lehet igénybe venni.

Az eljárásban a versenyhatóság a többi között azt is megállapította: a UPC nem megfelelően közölte azt sem, hogy a kedvezményes időszak meddig tart. Az sem derült ki, hogy az akció csak az új előfizetőkre vonatkozik, vagy a régiekre is - tette hozzá Mihálovits András.

A büntetés összegének meghatározásakor a Gazdasági Versenyhivatal figyelembe vette, hogy a kábeltelevíziózás területén piacvezető vállalkozásról van szó, és hogy a UPC-t már korábban is elmarasztalták.

Kérdésre válaszolva a szóvivő ugyanakkor elismerte, hogy a fogyasztókat leginkább csak önmaguk védhetik meg, mindenkinek alaposan tájékozódnia kell a szerződéskötés előtt, és el kell olvasnia az apró betűs részt is.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×