Inforádió

Meghallgatom Élő adás

APEH: csaknem 3 milliárdot keresett a tavalyi rekorder

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legmagasabb, magánszemély által bevallott jövedelem 2006-ban 2,9 milliárd forint volt - mondta az InfoRádiónak az APEH elnöke. Szikora János hozzátette: az egyéni vállalkozók között a legmagasabb árbevételt, 5,2 milliárd forintot, egy patikákat üzemeltető vállalkozó érte el.

Tavaly 2,9 milliárd forint volt a magánszemély által bevallott legmagasabb jövedelem - mondta az InfoRádiónak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke. 2005-ben 7 milliárd forintot vallott be a rekorder.

Szikora János hozzátette: a 2,9 milliárd forintról számot adó illető vallotta be a legnagyobb, munkaviszonyból származó jövedelmet is, ez 1,3 milliárd forint volt.

Az APEH a magánszemélyek esetében nem vizsgálja, milyen ágazatokban érik el a legnagyobb bevételeket, az egyéni vállalkozók körében azonban igen - közölte a szervezet elnöke.

Eszerint tavaly a legnagyobb bevételt elérő egyéni vállalkozó egy gyógyszer-kiskereskedő lett, éves árbevétele 5,2 milliárd forint volt - mondta Szikora János.

Az egyéni vállalkozók top 100-as listáján több gyógyszer kiskereskedő mellett megtalálhatók közúti teherszállítással, építőanyag-kereskedelemmel, új gépjárművek kereskedelmével, gépjárműüzemanyag-kereskedelemmel foglalkozók is - tájékoztatott az APEH elnöke.

Hanganyag: Kaputa Júlia