Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyorsjelentés: elmarad a MOL adózott eredménye a tavalyitól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MOL Nyrt. az elemzői várakozásokat némileg meghaladó 59,5 milliárd forint adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben és 131,5 milliárd forintot a háromnegyed évben, a negyedéves eredmény 35 százalékkal, a háromnegyed-éves 33 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A MOL szerdán közzétett, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerinti gyorsjelentése szerint csoport üzleti eredménye speciális tételek nélkül 75,5 milliárd forint volt a harmadik negyedévben 20 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A MOL árbevétele a harmadik negyedévben 685 milliárd, a háromnegyedévben 1.807 milliárd forint volt, 10 illetve 20 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A gyorsjelentésben felhívják a figyelmet arra, hogy az olajiparban az árrés USA dollárban határozódik meg, míg a feldolgozási költségeink helyi devizában merülnek fel. Ezért a forintban számolt működési eredmény harmadik negyedévi romlásának jelentős része a dollár forinthoz viszonyított 15 százalékos gyengüléséből ered.

"A gyenge dollár jellemezte gazdasági környezet kihívása ellenére harmadik negyedéves eredmények ismét bizonyították üzleteink hatékonyságát és stratégiánk helyes irányát" - idézi a jelentés Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki szerint az első háromnegyedév során elért eredményeik bizonyítják részvényeseiknek a MOL kiváló működését.