eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla

Gyorsjelentés: elmarad a MOL adózott eredménye a tavalyitól

A MOL Nyrt. az elemzői várakozásokat némileg meghaladó 59,5 milliárd forint adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben és 131,5 milliárd forintot a háromnegyed évben, a negyedéves eredmény 35 százalékkal, a háromnegyed-éves 33 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A MOL szerdán közzétett, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerinti gyorsjelentése szerint csoport üzleti eredménye speciális tételek nélkül 75,5 milliárd forint volt a harmadik negyedévben 20 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A MOL árbevétele a harmadik negyedévben 685 milliárd, a háromnegyedévben 1.807 milliárd forint volt, 10 illetve 20 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A gyorsjelentésben felhívják a figyelmet arra, hogy az olajiparban az árrés USA dollárban határozódik meg, míg a feldolgozási költségeink helyi devizában merülnek fel. Ezért a forintban számolt működési eredmény harmadik negyedévi romlásának jelentős része a dollár forinthoz viszonyított 15 százalékos gyengüléséből ered.

"A gyenge dollár jellemezte gazdasági környezet kihívása ellenére harmadik negyedéves eredmények ismét bizonyították üzleteink hatékonyságát és stratégiánk helyes irányát" - idézi a jelentés Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki szerint az első háromnegyedév során elért eredményeik bizonyítják részvényeseiknek a MOL kiváló működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×