Inforádió

Meghallgatom Élő adás

T-Home néven fut tovább a Telekom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amennyiben a Magyar Telekom megvásárolhatja a Telekom Slovenija kisebbségi részesedését, csökkenhet az évek óta részvényenként 70 forintos osztalék, mondták a cég vezetői a közeljövő terveit bemutató tájékoztatón.

A Magyar Telekom még októberben jelentette be, hogy kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Telekom Slovenija 49 százalékos állami részvénycsomagjának megvásárlására.

A csütörtöki tájékoztatón Thilo Kusch, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy amennyiben ők nyerik a pályázatot, a vásárlási összeg függvényében előfordulhat, hogy a szokásos 70 forintos osztalék mértékét csökkentik.

Somorjai Éva humán erőforrás igazgató azt mondta, hogy folytatják a június végén bejelentett 15 százalékos létszámleépítést és a mostani becslések szerint a nyári 12.300 főről a jövő év végére 10.500-ra csökken a csoport dolgozóinak száma. Ez azonban csak egy, az átlagfizetések alapján tett becslés, a célt ugyanis nem létszámban, hanem bérköltség-megtakarításban határozták meg.

Christopher Matthaisen elnök-vezérigazgató elmondta, hogy januártól átalakul a csoport szerkezete, elsősorban azért, mert a vállalati felépítésnek tükröznie kell a piaci változásokat, így például azt, hogy egyre erősödik a konvergencia a hang, adat, internetes tartalom konvergenciája.

Ebből az átalakításból az ügyfeleket érintő legfontosabb változás az, hogy az eddigi lakossági szolgáltatások külön márkanevei - a T-Mobile kivételével - megszűnnek, és a telefon, az internet, a kábeltévé és az IPTV szolgáltatások T-Home néven futnak majd tovább, ugyanúgy, mint a németországi anyavállalatnál. Ennek részleteiről azonban csak jövőre tudhatunk meg többet, hiszen a tervek véglegesítésén most dolgozik a Magyar Telekom.

Hanganyag: Albert Dénes