Meglepte a piacot a Magyar Telekom

Infostart
2007. november 8. 11:44
Az elemzői várakozásokat felülmúló eredményről számolt be a Magyar Telekom - mondta az InfoRádiónak Cashline elemzője. Sarkadi Szabó Kornél hozzátette: mindenképpen felhalmozásra és vételre ajánlják a Telekom-papírokat.

A Magyar Telekom nettó eredménye 15, míg a készpénztermelő-képességet mutató eredménye közel 8 százalékkal lett magasabb annál, amit a piac várt - mondta az InfoRádiónak a Cashline vezető elemzője.

Sarkadi Szabó Kornél hozzátette: ennek oka, hogy a hazai morzsolódó vezetékes szegmens negatív hatásait jóval túlkompenzálta a mobil üzletág, illetve külföldi leánycégek javuló teljesítménye.

Az elemző szerint ugrás következhet be a cég részvényeinek árfolyamában, amennyiben lecseng a napokban jelentkező pénzügyi krízis a globális piacokon.

Hozzáfűzte: az önmagában is vonzóvá teszi a Magyar Telekom-papírokat, hogy a cég eredményei felülmúlták a várakozásokat, valamint, hogy a társaság óriási mértékű készpénzt halmozott fel, amit részben hiteltörlesztésre, részben osztalékfizetésre használ fel.

Kérdés azonban - mondta a Cashline vezető elemzője -, hogy a cég tervez-e további, nagyobb akvizíciókat, mivel ezek rövid távon visszafoghatná az osztalékfizetést, ennek pedig valószínűleg nem lenne jó fogadtatása a részvényesek körében.

Sarkadi Szabó Kornél úgy véli: a Magyar Telekom hosszú távon képes részvényenként 90-100 forintos osztalékot fizetni, ennek pedig a jelenlegi állampapírpiaci hozamok mellett 20-30 százalékkal magasabb árfolyamot kellene indokolnia.

A Cashline vezető elemzője egyértelműen vételre, felhalmozásra javasolja a telekommunikációs cég papírjait.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást