eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Jól megy a Carlsbergnek, mégis emeli a sör árát

Bár tíz százalékkal nőtt a profitja, mégis felemeli a nedű árát a dán Carlsberg sörgyár. A cég azzal indokolja az áremelést, hogy megnövekedtek a kiadásai.

A Carlsbergnél valószínűleg szerethetik Kelet-Európát, merthogy a régió megbízhatóan emelkedő sörfogyasztásának hála nőtt a cég bevétele.

Az év elejéhez képest több mint hat és félmilliárd dollárral - azaz tíz százalékkal - több profitja van a cégnek a sörből.

Kulcsfontosságú a Baltika

Az utóbbi időben nyugaton is gyorsan terjeszkedő és Carlsberg részesedéssel bíró Baltika orosz sörgyár közel 25 százalékos növekedést produkált például.

Ezen a hasznon azonban a Carlsberg egy másik gyártóval a Scottish&Newcastle-vel osztozik és a viszony korántsem felhőtlen.

A nagy sörgyár megeszi a kisebbet?

A dánok most arra készülnek, hogy a Heinekennel közösen felvásárolják a partnert és így egyedül irányíthassák a legnagyobb orosz gyárat.

Az orosz sörpiac azért kulcsfontosságú, mert az utóbbi években a világ harmadik legnagyobb piacává nőtte ki magát.

A cégnek jól megy, de mégis drágul a sör

Közben a fogyasztók azt hihetik, hogy őket nem szereti a cég. Ugyanis a jó vállati hírek ellenére a Carlsberg áremelésre készül.

Ezt azzal indokolják, hogy megnövekedtek a költségeik, aminek hátterében az árpa és az aluminiumdobozok árának megugrása áll.

A Carlsberg más európai gyárakhoz hasonlóan most sörfőzdék bezárásába és elbocsátásokba kezdett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×