Újabb játékokat hívott vissza a legnagyobb gyártó

InfoRádió / MTI
2007. november 6. 17:01
Újabb játékokat hív vissza az üzletekből a világ legnagyobb játékgyártója. A Mattel azért döntött így, mert fennáll a veszélye, hogy az érintett modellekről kis darabok válhatnak le, ami fulladást okozhat.

A Mattel 155 ezer darab, Mexikóban gyártott, a Fisher Price sorozatba tartozó modellt vetetett le a polcokról világszerte, mert fennáll a veszély, hogy arról kis darabkák leválnak, és ez fulladást okozhat.

Az érintett (Magyarországon egyébként a gyártó tájékoztatása szerint forgalomba nem hozott) modellek: Laugh and Learn és Learning Kitchen Toys.

Közben a jelentősebb gyártókat tömörítő Toy Industries Europe elnöke biztonságos játékokat ígért karácsonyra. Bryan Ellis úgy fogalmazott: a vásárlóknak nincs mitől félniük, ha jó hírű márkákat vásárolnak megbízható üzletekben.

A szakmai szervezet vezetője visszautasította európai és amerikai jogalkotóknak azokat a vádjait, hogy túl laza az ellenőrzés. Az Európai Unió a tervek szerint hamarosan szigorítja a játékok biztonságára vonatkozó szabályokat.