eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem is a fizetés a vonzó a munkavállalók számára?

Nem a magas fizetések teszik vonzóvá hosszú távon a munkahelyeket, sokkal inkább az erkölcsi elismerés - derült ki a Hewitt felméréséből.

Sokkal inkább a felsővezetők hozzáállása, és nem a magas fizetés tartja a munkahelyen a dolgozókat - mondta el az InfoRádióban Malzeniczky Erzsébet, a felmérést készítő cég tanácsadója.

Hosszú távon sokkal nagyobb megtartó ereje van annak, ha a vállalat a legértékesebb erőforrásnak a munkavállalót tekinti, mint a magas fizetésnek.

Ha egy dolgozó azt érzi, hogy az ő érdekeit is figyelembe veszik, kikérik a véleményüket, és tájékoztatják a vállalatnál várható változásokról, kitart munkahelye mellett, még akkor is, ha máshol kicsivel többet keresne.

A Hewitt hét éve méri fel a magyar munkavállalók elégedettségét. Ennek során azt tapasztalták, hogy 2001-tól az elmúlt évig folyamatosan csökkent a dolgozók elkötelezettsége, tavaly azonban a megszorító intézkedések hatására a munkavállalók értékesebbnek ítélték meg a biztos állásukat, mint korábban.

A nagyvállalati kategóriában az első helyet a Market Építő Zrt., a másodikat Mars Magyarország Értékesítő Bt., a harmadikat pedig a Lilly Hungária Kft. szerezte meg, a kis- és közepes vállalatok között pedig az élen a Debreceni Hőszolgáltató Zrt., a második helyen a Develor Tanácsadó Zrt., a harmadikon pedig a Wrigley Hungária Kft. szerezte meg.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×