eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

Vergődik a veremben a pannon puma

Jövőre a korábban vártnál lassabban, de elkezd kimászni a gödörből a magyar gazdaság - olvasható ki az Ecostat előrejelzéséből. Az infláció csak módjával csökken.

A pénzromlásról az Ecostat elemzője az InfoRádióban elmondta: a mezőgazdasági és energiaárak, valamint a forint árfolyamának alakulása összességében a korábban vártnál lassabb inflációcsökkenést vetít előre.

Az Ecostat számításai szerint jövőre 4,6 százalékkal nőnek a fogyasztói árak, míg 2009-ben az infláció közelíti majd a jegybank 3 százalékos célját.

Adamecz Anna a bruttó hazai termék alakulásáról közölte: arra számítanak, hogy idén 2 százalék alatt marad a gazdasági növekedés.

Ez jövőre mindenképpen gyorsul, mind a lakosság, mind az állami szféra fogyasztása nő majd - előbbi körülbelül egy százalékkal -, és bővül a külkereskedelem is. Ezek eredőjeként mintegy 3 százalékkal nőhet a GDP 2008-ban - tette hozzá.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×