Lekerült a napirendről a kisadók összevonása

Infostart
2007. október 24. 17:46
A kormány szerdai ülésén döntött az adócsomaghoz tartozó módosításokról.

Ugyan csak csütörtökön ismerteti a kormány a jövő évi adótörvények módosításait, néhány részlet már kiszivárgott. Eszerint a korábbi hírekkel ellentétben a kabinet szerdai ülésén nem tűzte napirendjére azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy azok a magánnyugdíj-pénztári tagok, akik az ötvenedik életévüket betöltötték, visszajelentkezhessenek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe. Ezt a módosító indítványt ugyanis az SZDSZ-es Gegesy Ferenc és az MSZP-s Szabó Lajos visszavonta.

Információink szerint lekerült a napirendről a kisadók összevonása, illetve az a javaslat is, hogy a társadalombiztosítási járulékokat egy számlára kelljen befizetni.

A kormány eredeti elképzelése három kis adó megszüntetése, és helyette az úgynevezett efeho nevű adó bevezetése volt a jövő évi adótörvényekben. Ez a lépés az érdekvédelmi szervezetek számításai szerint 400 ezer vállalkozásnál évi 20-25 ezer forintos tehernövekedést jelentett volna.

Azt még nem lehet tudni, hogy a kormány teljesen letett-e a három adó összevonásáról, vagy új megoldást dolgoz ki.

A kormány ülésén egyebek mellett még foglalkoztak az Országos Érdekegyeztető Tanács javaslataival is, amelyek adómentessé tennék az étkezési hozzájárulást és növelnék az iskolakezdési támogatás összegét.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást