Modern követelmények: a képzettség önmagában kevés

Infostart
2007. október 17. 06:40
Magyarország a térségben továbbra is a stabilitás szigete, de jövője nagymértékben függ attól, mennyire tudja biztosítani a vállalkozások számára alkalmas munkaerőt - mondta az InfoRádiónak a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója.

Inotai András kifejtette: Magyarország tőkevonzó és tőkemegtartó képessége nem csak a jól képzett szakemberek meglétén múlik, hiszen olyan munkaerőre van szükség, amely képes megfelelni a modern világgazdasági követelményeknek.

A szakember kiemelte: az ideális munkavállaló képes az együttműködésre, azaz nem szélsőségesen individualista, továbbá innovatív, méghozzá a közösség érdekében.

Legyen mobil, legyen képes egy másik részterületre átállni és magát továbbképezni, emellett a tűrőképesség, alkalmazkodóképesség is rendkívül fontos - sorolta a további követelményeket a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója.

Inotai András elmondta: Magyarország jelenleg a térségben a stabilitás szigete, amire egyelőre nem gyakorolnak befolyást a belföldi problémák, a társadalmi párbeszéd gyengeségei, de nem merne rá mérget venni, hogy ez így is marad.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást