Az OMV elismeri, hogy egyelőre "nem megy" a MOL-ügylet

InfoRádió / MTI
2007. október 17. 13:26
Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer szerdán elismerte, hogy a jelenlegi körülmények között cégének nincs kilátása sikerre a MOL felvásárlására indított kísérletében, de hozzátette, hogy nem sürgős az ügy, és később javíthatják az ajánlatot.

A MOL-ért részvényenként nem hivatalosan kínált 32 ezer forint marad az OMV ajánlata, de "soha nem mondjuk, hogy soha", válaszolta Ruttenstorfer egy kérdésre, amely azt firtatta, hogy nem gondolkodnak-e az ajánlat emelésén.

A küzdelem akár három évig is elhúzódhat, és természetesen az árajánlatot is felül kell majd vizsgálni, ha és amennyiben elhárulnak az akadályok a MOL megvétele elől, foglalta össze Ruttenstorfer mondanivalóját a Reuters hírügynökség, a hírügynökség szervezte, bécsi befektetési értekezletről beszámolva.

Az OMV nem érzi sürgetőnek a továbblépést, jóllehet nagyon elkötelezett az egyelőre nem hivatalos ajánlata mellett. "De nem tudunk egyedül előbbre jutni" - mondta Ruttenstorfer, hozzátéve, hogy a MOL-ba való betársulást a MOL oldalán akadályozó alapszabályi, törvényi és részvényesi problémákkal kapcsolatban "Brüsszelnek és a független részvényeknek kell dönteniük".

Elmondta, hogy az OMV jelenleg nem lát más, nagyobb méretű felvásárlási célpontot Közép-Európában a MOL-on kívül.