Nyolcvanöt milliárd forint kutatásfejlesztésre

InfoRádió / MTI
2007. október 16. 15:52
Összesen 85 milliárd forint értékben jelennek meg kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Magyar Rektori Konferencia ülésén, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán.

Bajnai Gordon budapesti ülésén elmondta: az összesen 85 milliárd forintos pályázati csomagban a hazai mikro-, kis, és közepes vállalkozások csaknem 35 milliárd forintra pályázhatnak a versenyképességük növelését szolgáló innovációs fejlesztésekre.

Ezt egészíti ki egy 50 milliárd forintos, a kutatás-fejlesztésre fókuszáló felsőoktatás-fejlesztési pályázati csomag, amely az egyetemek beruházásait segíti.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint Magyarország számára a jövő a tudásban van, s az uniós források jelentős részét kívánják arra fordítani, hogy hosszú távon egy második gazdasági szerkezetváltás valósulhasson meg.

Bajnai Gordon azt közölte: az uniós források jelentős részét arra kívánják fordítani, hogy második gazdasági szerkezetváltás valósulhasson meg Magyarországon.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a rendezvényen arról beszélt, hogy az államnak továbbra is fontos szerepe lesz a felsőoktatásban, a várható új reformok után megerősíti pozícióit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bajnai Gordon önkormányzati miniszter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hiller István oktatási miniszter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást