MOL: Az OMV lejárató kampányt folytat a cég és Magyarország ellen

InfoRádió / MTI
2007. október 6. 15:48
A MOL-csoport kommunikációs igazgatója szerint az osztrák OMV lejárató kampányt indított a magyar kormány és a vállalat vezetése ellen. Ferencz I. Szabolcs elmondta: több, független ügyvédi iroda is megerősítette, hogy a Lex MOL-ként ismertté vált jogszabály-tervezet mindenben megfelel az uniós elvárásoknak.

Az OMV elmúlt hetekben folytatott félrevezető kampányát a napokban lejárató kampánnyá fejlesztette - mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Kiemelte: a lejárató kampány ezúttal már nemcsak a MOL, hanem Magyarország és a magyar kormány ellen is irányul.

Az igazgató kifejtette: az osztrák állami irányítású OMV megbízásából különböző szervezetek és ügynökségek Brüsszelben és több európai fővárosban megpróbálják Magyarország rossz hírét kelteni, hamis információkat terjesztve a kormány által benyújtott törvényekről, illetve a magyar törvényhozás munkájának jogi színvonaláról.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a lejárató kampány a MOL-t is célozza, mivel több újság szerkesztőségéhez juttattak el olyan, valótlan tényekből válogatott összeállítást, amelynek célja a magyar cég vállalatirányítási rendszerének befeketítése.

Ferencz I. Szabolcs elmondta azt is, hogy egyes óvatlan újságírók jóvoltából a MOL bizonyítékokkal bír a tekintetben, hogy ezek a dokumentumok az OMV-től származnak.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a magyar cég jogászai és a felkért ügyvédi irodák egybehangzó véleménye szerint az úgynevezett lex MOL kizárólag olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek összhangban vannak az EU érvényes jogszabályaival.

Előzőleg a brit Financial Timesnak adott interjúban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt hangsúlyozta, hogy a kormány a közösségi szabályokat betartva szeretné megoldani a problémát. Kiemelte: a térség egyik legnyitottabb gazdasága a magyar, de a kormánynak joga van ahhoz, hogy néhány ágazatot stratégiai szektorként kezeljen.

A MOL 20,2 százalékát birtokló, állami tulajdonban lévo osztrák OMV hónapok óta szorgalmazza az egyesülést a magyar céggel.