Magyar Top 100: "Először éri el egy üzletember vagyona az egymilliárd eurót"

Infostart
2007. október 3. 18:08
Magyar üzletember vagyona először haladja meg az egymilliárd eurót - mondta el az InfoRádiónak Szakonyi Péter, aki Magyarországon meghonosította a száz leggazdagabb ember listáját. A Magyar Top 100-at a Napi Gazdaság jelentette meg. Demján Sándor átvette a vezetést Csányi Sándortól.

Beigazolódott, hogy helyes Demján Sándor és cégének terjeszkedési stratégiája, hiszen a tavalyihoz képest két és félszeresére növekedett a TriGránit értéke. Ez a Magyar Top 100-as listára lefordítva azt jelenti, hogy Demján Sándor vagyona meghaladja az egymilliárd eurót - mondta el az InfoRádiónak a kiadvány összeállítója.

Szakonyi Péter újságíró hangsúlyozta, hogy eddig magyar üzletembernek ekkora vagyon magyar nem volt. Demján Sándor az elmúlt évek terjeszkedési célpontjain - Lengyelországon, Románián, Szlovákián - kívül Montenegróban és Oroszországban kezdett nagyon erős expanzióba, s ez "dobta meg" a cég értékét - tette hozzá.

Hét újonc van az idei listán, köztük sok érdekes vállalkozás is, mondta Szakonyi Péter. A kérdésre, vannak-e olyanok, akik kimaradtak, bár a listán lenne a helyük, az újságíró elmondta: a múltban sem foglalkoztak a szürke- és a feketegazdasággal, és ezt a jövőben sem szeretnék megtenni.

A szomszédos országok gazdagjaihoz képest már nincs okunk "szégyenkezni", hiszen Demján Sándor már dollárban és euróban is milliárdos. A száz leggazdagabb magyar látható vagyona 1500-1600 milliárd forintra tehető, ez a tavalyi értékhez képest 20-25 százalékos gyarapodást jelent - mondta Szakonyi Péter.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást