Újabb vételi ajánlatot tett az OMV a MOL-ra?

Infostart
2007. szeptember 21. 09:27
A MOL cáfolta azokat a pletykákat, miszerint az OMV újabb ajánlatot tett a társaság részére, amely számos feltételhez köti az osztrák cég tulajdonszerzését.

Az OMV napokban indult újabb reklámkampányában már a MOL-lal való együttműködést hirdeti, amit azonban a magyar cég "kettős beszédnek" és etikátlannak tart - olvasható az portfolio.hu-n megjelent írásban.

A piaci pletykák szerint az OMV újabb ajánlatát levélben juttatta el a MOL igazgatóságához. Ezt a MOL cáfolta, tudatva: nincs tudomása arról, hogy az OMV újabb megkeresést intézett volna a társasághoz.

Mindeközben az osztrák cég újabb reklámkampányt indított, melyben a MOL-lal való együttműködést emeli ki, és melyet a MOL csütörtökön etikátlannak minősített, ezért a PSZÁF-hez, a Versenyhivatalhoz és az Önszabályozó Reklámtestülethez fordul.

A portfolio.hu utal arra, hogy az OMV-nek, ha vásárlási szándéka valós, még a lex MOL hatályba lépése előtt kell megtennie ajánlatát.

A lap szerint az osztrák társaság csak akkor járhat eredménnyel, ha a részvények 40 százaléka felett ellenőrzést gyakorló MOL-vezetés is támogatja az ügyletet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást