Hétfőtől igényelhető a gazdakártya

Infostart
2007. szeptember 11. 15:41
A Széchenyi-kártyához hasonló, úgynevezett gazdahitelt és hozzá tartozó gazdakártyát igényelhetnek az agráriumban dolgozó egyéni vállalkozók, őstermelők, illetve vállalkozások - jelentette be a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és a hitelt folyósító Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke.

Gráf József agrárminiszter szerint egy hiánypótló termékről van szó, az agrárvállalkozásoknakugyanis a Széchenyi-kártyához hasonló hitellehetősége nem volt.

A hitel a takarékszövetkezeteknél illetve a Takarékbankánál igényelhető. A Takarékbank vezérigazgatója azt ígérte: tíz nap alatt elbírálják a hitelkérelmeket.

További részletek a hitelkonstrukcióról: a teljes hiteldíjmutató 11,52 százalék, és 1 millió forinttól 15 millió forintig igényelhető. A futamidő 181 naptól másfél évig tart.

A hitel szabad felhasználású és rulírozó jellegű. A hiteligényléskor be kell mutatni a vállalkozás alapadatait tartalmazó okmányokat, illetve az utolsó évi adóbevallást és mérleget. Ezek alapján döntenek majd.

A termék hivatalos indítása szeptember 17-én lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást