Interneten árverezik az Airbus óriásgépére a jegyeket

Infostart
2007. augusztus 27. 19:55
Interneten árverezi a szingapúri légitársaság az Airbus A380-as első útjára szóló jegyeket. A világ legnagyobb utasszállító gépét a Szingapúr-Sydney útvonalon a tervek szerint október 25-én indítja először a légitársaság.

A Singapore Airlines (SIA) az eBay-en keresztül árverezi el az első jegyeket. Az internetes árverés hétfőn kezdődött és szeptember 10-éig tart. A turistaosztályra szóló jegyek kezdő ára 3,8, a luxuscsomagé 380 font volt.

A bevételt jótékonysági célra fordítják majd; azonos részben kap belőle egy szingapúri jótékonysági szervezet, két sydney-i gyermekkórház és a Médecins Sans Frontieres nevű nemzetközi szervezet.

Az oda-vissza útra a legtöbb jegyet az árverésen adják majd el. Ha az ár meghaladná az ezer dollárt, a légitársaság közbelép, hogy megakadályozza az árak mesterséges gerjesztését. Azoknak, akik szeretnének részt venni az óriásgép első repülésén, előzetesen regisztrálniuk is kell a légitársaság honlapján.

A Singapore Airlines 19-et rendelt meg a világ legnagyobb utasszállítójából - annak ellenére, hogy a dupla utas-fedélzetű, négy hajtóműves A380-as szériagyártása a tervekhez képest lassabban indult, s emiatt több légitársaság visszavonta a rendelését a konzorciumtól.