Nem lesz több uzsorakamat?

Infostart
2007. augusztus 13. 15:14
Javaslatcsomagot dolgoz ki a kormány a lakossági banki szolgáltatások javítása érdekében - jelentette be Gaál Gyula miniszterelnöki megbízott. A bankszövetség által is támogatott elképzeléseket hamarosan a kormány is tárgyalhatja.

A lakossági pénzügyi szolgáltatásokat vizsgáló szakértői bizottság jelentéséből adódó kormányzati feladatok koordinálására kinevezett miniszterelnöki megbízott a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: az elképzelések tartalmazzák a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás bevezetését, a bankváltás megkönnyítését valamint a hitelkiváltás, az egyoldalú szerződésmódosítás költségeinek mérséklését.

Gaál Gyula közölte: jogszabályi szinten definiálnák az uzsorakamat fogalmát, a költségvetési törvényben évente meghatároznák a jogszerűen kiköthető kamat felső mértékét. Hozzátette: a javaslatok, amelyeket a bankszövetség is támogat, hamarosan a kabinet elé kerülnek.

Gaál Gyula miniszterelnöki megbízott az InfoRádióban elmondta: hosszú távon 2010-2011-től az állandó állami juttatásokat (így például a nyugdíjakat) is bankszámlára utalnák, ennek a költségét azonban az állam magára vállalná.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gaál Gyula miniszterelnöki megbízott
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást