Magyar Nagydíj: harmadával nőtt a bevétel

Infostart
2007. augusztus 9. 16:24
Az idei Forma 1-es Magyar Nagydíj a vártnál is több látogatót vonzott a nagyobb hazai és kelet-európai érdeklődés miatt - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A csütörtöki boxutca-látogatáson részt vevőkkel együtt körülbelül 250 ezren látogattak ki a Hungaroringre a Magyar Nagydíj ideje alatt - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

Palik László hozzátette: ez az árbevételben - a tavalyit bázisévnek tekintve - 32,6 százalékos emelkedést hozott. Elmondta: már 2006-ban is 12-13 százalékkal magasabb volt a profit, mint az azt megelőző években.

A sok, Robert Kubicának szurkoló lengyel mellett szép számmal érkeztek a Hungaroringre Szlovákiából, Csehországból és Oroszországból is, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonulása után sem csökkent a német drukkerek száma, és rengeteg magyar is a helyszínen nézte végig a versenyt - közölte a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A Mogyoród melletti pályán jelenleg a versenyhétvége utáni munkálatok folynak: takarítják a pályát és környékét. A 2008-as Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amely augusztus 3-án lesz, októberben kezdik majd szervezni - fűzte hozzá Palik László.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást