Hírességek az APEH feketelistáján

Infostart
2007. augusztus 1. 15:32
Az adóhivatal közzétette a legtöbb tartozást felhalmozó cégek és magánszemélyek nevét. A listát kettő, több mint kétmilliárd forintos adósságot felhalmozó Pest megyei cég vezeti - mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes közölte: a listán több ismert személy neve is megtalálható.

Az APEH ebben az évben is közzétette a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozások, és a 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját nevét - mondta Bakonyi Ágnes.

Az adóhivatal szóvivője közölte, hogy a legnagyobb tartozása, több mint 2,2 milliárd forint egy informatikai és távközlési cégnek van, de egy másik társaság is kétmilliárdot meghaladó tartozást halmozott fel.

Százmillió forintot meghaladó tartozása több mint hatszáz vállalkozásnak van, míg 1900 magánszemély tartozik 10 milliót meghaladó összeggel - tette hozzá.

Bakonyi Ágnes hangsúlyozta: tévés személyiségek és zenészek is találhatóak a listán.

Sok vállalkozás panaszkodik arra, hogy csökkentek a megrendeléseik, mert az ügyfelek látták a nevüket a feketelistán - emelte ki a szóvivő.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást