Magyarországra is megérkezik a Gyorsítósáv

Infostart
2007. július 23. 20:15
Bevezetik Magyarországon is a bankkártyás automata tankolási rendszert. A MOL egyelőre csak egy kúton alakítja ki ezt a szolgáltatást, de 1-2 hónapon belül még négy, aztán fokozatosan a többi kútnál is tervezik a rendszer bevezetését.

A Gyorsítósáv elnevezésű rendszer ismerős lehet azoknak, akik már tankoltak skandináv országokban, vagy Olaszországban.

A szolgáltatás lényege, hogy a kizárólag üzemanyagért érkezőknek a benzinkút egyik oszlopánál gyors, bankkártyás fizetési lehetőséget kínálnak, azaz nem kell külön bemenniük a benzinkút üzletébe, és adott esetben sorbanállni.

A MOL kiskereskedelmi üzletfejlesztési vezetője is a siető ügyfelek gyorsabb kiszolgálásával indokolta a rendszer kiépítését.

Barta László elmondta: a kútoszlopnál elhelyezett készülékeken lépésről lépésre leírják, mit kell tenni. A vevők nemcsak nyugtát kapnak, hanem ÁFÁ-s számlát is, ha igénylik.

Terveik szerint később nemcsak kártyával, hanem készpénzzel is működni fognak a készülékek. Barta László elmondta azt is, hogy a tapasztalatok ismeretében döntenek arról, hogy mely kutakon érdemes még bevezetni ezt a szolgálatást.

A MOL kiskereskedelmi üzletfejlesztési vezetője szerint ezt a rendszert főként a nagyobb forgalmú kutaknál, például autópálya melletti állomásokon illetve nagyobb városokban érdemes bevezetni.

A gyorsítósáv elnevezésű szolgáltatást először a MOL Fóti úti töltőállomásán vezetik be, de a cég azt tervezi, hogy hamarosan további négy helyen, aztán pedig a nagyobb forgalmú kutakon kialakítja ezt a rendszert.

Szerző: Panulin Ildikó