Érdekli-e az oroszokat a MOL?

Infostart
2007. július 18. 07:35
A Rosznyeft orosz kőolajtársaság egyelőre nem fontolgatja annak lehetőségét, hogy partnerségre lépjen a MOL-lal, a Lukoilt viszont esetleg érdekelné az üzlet.

A Rosznyeft orosz kőolajtársaságot egyelőre nem érdekli egy partenri viszony a MOL-lal, a magyar vállalat iránt korábban érdeklődő Lukoil viszont kész megvizsgálni egy ajánlatot, ha érkezik ilyen - írta a Kommerszant címu orosz gazdasági-politikai napilap.

A lap azután kereste meg a Rosznyeft és a Lukoil illetékeseit, hogy Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója egy interjúban az osztrák OMV felvásárlási ajánlatával összefüggésben azt mondta: jelenleg ésszerűbbnek tűnik a partnerség az orosz Lukoil vagy a Rosznyeft cégekkel, mint az osztrákokkal.

A Kommerszant a Lukoil menedzsmentjétől származó információkra hivatkozva már tavaly megírta: az olajtársaság mérlegelte annak lehetőségét, hogy részesedést szerezzen a MOL-ban, ám a magyar hatóságok ellenkezése miatt lemondott errol a szándékáról.

A Lukoil Oroszország legnagyobb olajtársasága, és a világon a második legnagyobb bizonyított kőolajkészlettel rendelkezik.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást