Mukkanni sem mernek a bezzeggyár dologzói

Infostart
2007. július 17. 20:45
Nem fizetik ki a túlórákat a Hankook alig egy hónapja nyílt dunaújvárosi gumigyárában, ünnepnapon is normál bérért kell dolgozni, ráadásul az alkalmazottak nem is mernek közvetlenül a nyilvánossághoz fordulni panaszaikkal - mondta az InfoRádiónak Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

A Hankook dunaújvárosi gumigyárában dolgozók kifogásolják, hogy nincsen rendezett munkaügyi kapcsolat, és nem ismerik el a szakszervezetet - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás kiemelte: a Hankook dolgozói nem mernek megszólalni az ügyben.

A gumigyárban nem fizetik ki a túlórákat, az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség pedig azt vizsgálja, hogy ünnepnapokon is a normál bérért kell dolgozni - mondta a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke.

Székely Tamás hozzátette: egy szakszervezeti rendezvény keretében Gyurcsány Ferenc kormányfőt is megkeresi az ügyben.

Az InfoRádió keresi a dél-koreai céget is, amely egyelőre nem válaszolt.

"Az évtized beruházása"

A Hankook 131 milliárd forintos beruházással, Dunaújvárostól északra épült gyárában június 26-án kezdődött meg a termelés. Az ünnepségen résztvevő Kóka János gazdasági miniszter az évtized magyarországi beruházásának nevezte az üzem megvalósítását.

A Hankook a mintegy 25 milliárd forintos teljes állami támogatást akkor kapja meg, ha minden kötelezettségének eleget tesz - hangsúlyozta a gazdasági tárcavezető.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást