Mégis lesz új ÁPV-elnök

Infostart
2007. július 16. 14:35
Mégis lesz új elnöke az ÁPV-nek, mert az állami vagyonról szóló törvényt újra kell tárgyalni a Parlamentnek.

Az ÁPV igazgatóságának június végén lejárt a mandátuma, és szerepét július 15-től a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács látta volna el, a megszűnő ÁPV helyett.

Az állami vagyonról szóló törvény értelmében az ÁPV, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalap összevonásával létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő jövő januárban kezdte volna működését.

Sólyom László köztársasági elnök viszont a hónap elején visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mert kifogásolta, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre kapnának megbízatást és a testület olyan hatáskörök gyakorlására kapna felhatalmazást, amelyek a mindenkori kormány felelősségébe tartoznak.

A ki nem hirdetett törvény kifogásolt részeit a parlamentnek 60 napon belül újra kell tárgyalnia. Az ÁPV Zrt-t eddig nem sikerült elérni, de az Index értesülései szerint a vagyonkezelő j elnöke Nagy János, a debreceni egyetem nemrég leköszönt rektora lesz.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy Nagy Jánost még ebben a hónapban meghallgatja a parlament költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága. Az igazgatóság tagjait a kormány nevezi ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást