Az APEH a Nemzeti Nyomozó Irodával erősít

Infostart
2007. július 3. 14:21
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága. A megállapodást az adóhivatal elnöke és az országos rendőrfőkapitány írta alá. A két szervezet vezetői szerint így hatékonyabban léphetnek fel az adócsalásos ügyekben.

Nem először köt megállapodást a Nemzeti Nyomozó Iroda és az adóhivatal.

Az országos rendőrfőkapitány arról számolt be, hogy az ismertté vált bűncselekmények 60 százaléka vagyon elleni bűncselekmény, a gazdasági bűncselekmények száma pedig 16-18 ezerre tehető.

Bencze József emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban, több olyan ügy is volt, amelyben információkat adtak át az adóhivatalnak.

Hozzátette: nagy szerepe van az adóhatóságnak a vagyon elleni bűncselekmények felderítésében. A főkapitány a megállapodástól azt várja, hogy hatékonyabban tudnak majd fellépni a bűnszervetek ellen.

Az adóhivatal elnöke, Szikora János arról beszélt, hogy a most aláírt megállapodás abban lesz más a többitől, hogy az APEH megalapozott gyanú esetén az ügy elején értesítheti a rendőrséget a feltételezett bűncselekményről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást