Magyarországra telepíti pénzügyi központját a Vodafone

Infostart
2007. június 27. 16:28
Magyarországon hozza létre regionális pénzügyi szolgáltató központját a Vodafone. Az erről szóló szerződést a cégcsoport elnöke és a kormányfő írta alá Budapesten.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elmondta: a 9 milliárd forintos beruházással 746 új munkahely jön létre; ezt az állam 1 milliárd 300 millió forinttal támogatja.

A Vodafone csoport elnöke a tájékoztatón arról beszélt, hogy a budapesti központban a tervek szerint 18 ország üzleti tranzakcióit intézik.

John Bond hozzátette: a beruházásért versengő 20 ország közül egyebek között a jól képzett munkaerő miatt döntöttek Magyarország mellett.

Az egész világgal versenyzett Magyarország

A Vodafone magyarországi vezérigazgatója május közepén jelentette be, hogy a világcég új szolgáltató-központot hoz létre Budapesten.

Beck György akkor elmondta: hároméves konszolidáció eredményeként a Vodafone szolgáltatásainak jelentős részét - pénzügy, humánerőforrás, beszerzés - központosítja.

A vezérigazgató az InfoRádióban elmondta: Magyarország az egész világgal versenyzett a központért. A siker a magyar Vodafone eredményeinek elismerése és jelzés a magyar szakértelem felé.

Az első időszakban a Vodafone budapesti székházában működik majd a központ, majd később új helyre költözik a tervek szerint az elkövetkező három évben felveendő 700 alkalmazott.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást