A félszobás lakásokra vadásznak a vevők

Infostart
2007. június 27. 20:04
A szobaszám a legfontosabb egy lakás vásárlásakor, a vevők a több kisebb szobából, félszobából álló lakásokat keresik, mert azok élhetőbbek - mondta el az InfoRádiónak az Otthon Centrum vezető elemzője.

Valkó Dávid szerint évek óta tapasztalható tendencia, hogy a vevők számára a lakás alapterületénél jóval fontosabb a szobaszám; a magyarok szeretik, de legalábbis elfogadják a félszobákat. A 10-12 négyzetméteres félszobákba ugyanis külön helyezhetők el a gyerekek vagy egy kisebb hálószoba.

Egyértelmű növekedés figyelhető meg a szobaszámban. Hat-hét évvel ezelőtt a garzonlakások voltak a legkeresettebbek, pár éve a másfél-két szobás lakások vették át a vezető szerepet.

Ma az egy plusz két félszoba, két plusz egy félszoba, vagy az egy plusz három félszobás lakások iránt nő a kereslet - fejtette ki az elemző.

Valkó Dávid tapasztalatai szerint 28 négyzetméteresnél kisebb garzont nem érdemes építeni, 36 négyzetméteren már kialakítható egy élhető elrendezés, az egy plusz két félszoba alsó határa pedig az 53 négyzetméter.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást