Fektesse pénzét megújuló energiaforrásba

Infostart
2007. június 20. 17:23
Az elkövetkező évek egyik legnagyobb hozammal kecsegtető befektetését jelenthetik a megújuló energiaforrásokkal, illetve a klímaváltozással kapcsolatosan tevékenykedő cégek részvényei.

A klímaváltozás már szinte a világ minden pontján érezteti hatását. Számos vállalat figyelembe is vette ezt, és a megújuló energiaforrások előállítására koncentrál.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt. elemzője szerint már 3-5 év alatt jelentős profitra tehet szert az, aki ilyen vállalatokba fekteti pénzét. Háda Bálint ugyanakkor az iparág kockázatára is felhívta a figyelmet.

Mint mondta, nemcsak a napenergia vagy szélenergia hasznosításával foglalkozó vállalatok tehetnek szert extra profitra, hanem a hagyományos energiahordozók hatékony felhasználását és tárolását lehetővé tevő társaságok is, valamint azok, amelyek az építészetben valósítják meg a hatékony energiafelhasználást.

Mindez világszerte húzó ágazattá válhat - tette hozzá Háda Bálint.

A szakértő ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ha a vállalatok menedzsmentje nem elég hatékony, vagy nincs meg a kormányzati szándék a megújuló energia előállításának támogatására, akkor a kívánt hozam elmaradhat.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást