Árulják a nemzet büszkeségeit

Infostart
2007. június 12. 19:48
El akarja adni a Ford a Jaguárt és a Land Rovert - erről már értesítették is a brit politikusokat. Az amerikai cég az eladások csökkenése miatt kénytelen lefaragni a veszteségeket. A hírt várhatóan a napokban hivatalosan is bejelentik.

A BBC értesülése szerint a Ford mindazonáltal nem zárta ki, hogy egyezségre jusson a brit kormánnyal a két luxusmárka megmentése érdekében. Abban bíznak, hogy brit magánvállalatok érdeklődést mutatnak majd a Jaguár és a Land Rover iránt.

Korábban úgy hírlett, hogy a Ford a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a HSBC tanácsát kérte az ügyben. Márciusban az amerikaiak már eladták egyik brit érdekeltségüket, az Aston Martint egy befektetői csoportnak 479 millió fontért (179,6 milliárd forintért).

A Ford állítólag három bankot is megkeresett, hogy felajánlja nekik a Jaguárt és a Land Rovert, amelyekért három milliárd fontot szeretnének kapni. Mindkét márka eladása visszazuhant, és szakértők régóta vitatkoznak azon, mihez tud kezdeni velük az amerikai cég, amely előbbit 1989-ben, utóbbit 2000-ben vásárolta meg.