Hol érdemes befektetni a magyar cégeknek?

Infostart
2007. június 6. 12:54
A régióban terjeszkedni kívánó magyar cégeknek most kell lépniük, ha még érdemi pozíciókat akarnak elfoglalni - hangzott el egy budapesti konferencián.

A konferenciát szervező tanácsadó cég vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: Romániában már a vége felé jár a privatizáció, Bulgáriában vagy Szerbiában azonban még érdemes gondolkodni.

Pozvai Zsolt hozzátette: Romániában elsősorban az olaj- és a bankszektorban fektettek be a magyar vállalatok. A Develor tanácsadó cég vezérigazgatója azonban úgy látja, hogy mivel a szomszédos országban olcsóbb a munkaerő és a magyarok lakta területeken nyelvi nehézségek sincsenek, érdemes még a termelő, összeszerelő üzemeket áttelepíteni a határon túlra.

Bár Magyarország így munkahelyeket veszít, ha azonban a cégek nem használják ki az olcsóbb termelési lehetőséget, azzal lemaradnak a világpiacon, és ez végső soron szintén a munkahelyek csökkenéséhez vezet.

A szakember a turizmus területén lát még befektetési lehetőséget, ebben a szektorban ugyanis még Romániában is van hova fejlődni.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást