Már csak három napig kérhető a támogatás

InfoRádió / MTI
2007. május 12. 10:30
Május 15-én jár le az egységes területalapú támogatások iránti kérelmek beadási határideje. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleménye szerint késve beadott támogatási kérelmek esetén a gazdálkodók már csak kevesebb támogatási összeget kaphatnak.

Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke korábban azt mondta: az elmúlt hetekben több mint 200 ezer gazdálkodónak postázta az idei területalapú támogatások igénylésére szolgáló űrlapokat, térképeket és a kitöltési útmutatót.

Hozzátette: a nyomtatványok már egyaránt szolgálnak az egységes területalapú támogatás, valamint az ehhez kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások, az energianövények támogatása, továbbá a kedvezőtlen adottságú területek után járó, és az agrárkörnyezet-gazdálkodási támogatások kifizetéseinek igényléséhez is.

Korábbi adatok szerint az idei agrárköltségvetésen belül egységes területalapú támogatásra 142 milliárd forint, kiegészítő nemzeti támogatásokra 78 milliárd forint fordítható.